Сайт сотрудников высшей школы
Форма входа
Поиск
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 54
Друзья сайта
  • Сайт ДонГУУ
  • Wiki
  • Сайт ДонНТУ
  • Сайт ДонНУЭТ
  • Суббота, 18.05.2024, 13:07
    [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Модератор форума: Lam3rok  
    Форум » Общий » Кафедра МВД » О нас
    О нас
    Lam3rokДата: Среда, 18.05.2011, 10:54 | Сообщение # 1
    Зло
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 209
    Репутация: 9999
    Статус: Offline
    Рік створення – 1993

    Рівень акредитації – ІV

    Рівні підготовки – бакалавр, спеціаліст, магістр

    Форми навчання – денна, заочна, екстернат, післядипломна освіта

    Підготовка наукових кадрів – аспірантура, докторантура

    Мови навчання – українська, російська, англійська, німецька, французька, іспанська, польська, чеська, грецька

    Науково-педагогічний склад кафедри нараховує 30 викладачів, з яких 6 докторів наук, професорів, 15 кандидатів наук, доцентів. Викладачі кафедри мають значний практичний досвід роботи та наукові здобутки, постійно підвищують свою кваліфікацію, удосконалюють методику викладання та впроваджують у навчальний процес інноваційні технології.

    Для забезпечення необхідних знань, професійних умінь та навичок кафедрою викладаються більш ніж 40 навчальних дисциплін, серед яких за вибором ВНЗ та студентів такі, як:

    Соціально-економічна географія зарубіжних країн

    Міжнародні організації

    Європейська економіка

    Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства

    Комунікаційні процеси в ММ

    Стандартизація та сертифікація у ЗЕД

    Тендерні операції у ЗЕД

    Методика аналізу кон’юнктури світових ринків

    Управління доставкою товарів у ЗЕД

    Регуляторна політика ЄС

    Економіка ЄС та порівняльний аналіз економічних систем країн Європи

    Європейський менеджмент ЗЕД

    За весь період існування кафедри «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» (з 1993 р. по теперішній час) викладачами кафедри підготовлено та видано 8 монографій, 3 підручника, 20 навчальних посібників, більш 100 навчально-методичних та методичних посібників.

    Динаміка реального стану зовнішньоекономічної діяльності регіону з країнами ЄС та необхідність реалізації Стратегії інтеграції України до ЄС (Указ Президента України від 11.06.1998 р.) створили підстави для запровадження підготовки фахівців з питань бізнес-співробітництва з країнами ЄС.

    Для розв'язання даної задачі в Донецькому регіоні в Донецькому державному університеті управління в 2004 р. розпочато підготовку магістрів за спеціалізацією «Європейський менеджмент ЗЕД» (зареєстрована в МОНУ за №4.2-20 від 07.05.2004 р.). З 1 вересня 2010 року розпочато викладання дисциплін англійською мовою.

    В рамках освітньо-наукової діяльності з підготовки фахівців за результатами загальноєвропейського конкурсного відбору кафедрою «Менеджмент ЗЕД» одержано гранти від Освітньої, Аудіовізуальної та Культурної Виконавчої агенції комісії ЄС (фонд Жана Монне):

    1) викладання навчального модуля з європейської економічної інтеграції (термін виконання 2006-2009 рр.)

    2) відкриття вперше на Україні кафедри Жана Монне з сучасних проблем європейської економіки та бізнесу (термін виконання 2010-2013 рр.)

    В рамках виконання грантових програм підготовлено 14 навчальних та методичних розробок з проблем ЄС.

    Науковий напрямок кафедри: «Інституціональні основи управління зовнішньоекономічною діяльністю у контексті міжнародних інтеграційних процесів». Результати наукової роботи знайшли відображення в колективній монографії «Зовнішньоекономічна діяльність: теорія і практика сучасного менеджменту». Щорічно, починаючи з 2002 р., видаються два збірника наукових праць серій «Економіка» та «Державне управління»; проводяться міжнародні науково-практичні конференції, у т.ч. Internet-конференція.

    Наукова робота студентів проводиться у відповідності до фахового спрямування і тематики наукових досліджень кафедри, що дозволяє студентам спеціальності «Менеджмент ЗЕД» бути організаторами і активними учасниками міжнародних, регіональних, міжвузівських і загально університетських наукових конференцій.

    Визнанням фахових навчальних та наукових досягнень студентів та викладачів спеціальності стало призначення з 2007 р. Донецького державного університету управління базовим вищим навчальним закладом України по проведенню Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Менеджмент ЗЕД». Щорічно учасниками олімпіади є 150-180 студентів з 45 ВУЗів України.

    Кожного року кафедра проводить міжнародні та Всеукраїнські науково-практичні конференції студентів та молодих вчених

    Студенти спеціальності постійно приймають участь і є переможцями Всеукраїнських олімпіад та конкурсів студентських наукових робіт.

    У межах наукової роботи студентів спеціалізації «Європейський менеджмент ЗЕД» кафедрою з 2005 р. проводяться Всеукраїські студентські наукові конференції з проблем євроінтеграції, економічних і соціальних наслідків розширення Європейського Союзу. Серед учасників – студенти з Києва, Чернівців, Харкова, Рівного, Донецька, а також іноземні науковці – проф. Б. Хеб (Канада), проф. Б. Раффілд ПІ (США), Ф.С. Хансен (Угорщина) і ін.

    На кафедрі функціонує клуб «Міжнародник», який надає студентам можливість розвивати свої пізнавальні, мовні й наукові здібності, поширювати знання з зовнішньоекономічних відносин, міжнародної економіки, проблем глобалізації, розвитку міжнародного співробітництва

    Активну участь приймають студенти і в проведенні інтелектуальних марафонів спеціальності «Менеджмент ЗЕД»

    Студентам надається можливість приймати участь в індивідуальних грантах, студентських міжнародних конференціях, в тому чисті в рамках міжнародних студентських організацій. Використовуючи ці можливості, студенти за індивідуальними грантами навчаються в США, Франції, Японії, Великій Британії, Німеччині. Це – повні магістерські програми, програми навчання протягом року, семестру, літні семестри.

    Найбільш яскраві сторінки студентського життя це безумовно «Дебют першокурсника» та «Зоряний університет». Кубок Ректора –важке завдання, але студенти спеціальності отримували цю почесну нагороду у 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010 р.р. А в 2008 р. зайняли перше місце в фестивалі «Зоряний університет». Людяність, доброчинність, бажання допомагати – це теж риси сучасного обличчя спеціальності. Традицією стало відвідування школи-інтернату № 1 м. Донецька, збирання коштів і подарунків для тих, кого обійшла доля.

    Кафедра підтримує тісні зв’язки із багатьма вузами України та зарубіжжя і завжди рада бачити всіх зацікавлених на своїх конференціях та багато чисельних наукових заходах.

     
    Форум » Общий » Кафедра МВД » О нас
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск:


    Copyright PBL © 2024